Spørgsmål og svar – Påhængskøretøjforsikring

Vi har samlet nogle af de typiske spørgsmål, vi får når det drejer sig om påhængskøretøjforsikring. Kan du ikke finde svar på netop dit spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice enten på mail eller telefon.

1. Skal jeg have en kaskodækning?

Nej, det skal du ikke. Har du lån din campingvogn eller trailer vil panthaveren kræve en kaskodækning for at have sikkerhed for deres lån.

Undlader du en kaskodækning er det vigtigt, at du forholder dig til om du har råd til at købe en ny campingvogn eller trailer, hvis den gamle skulle blive totalskadet eller stjålet. Det kunne også ”bare” være, at der nogle der har kørt ind i den, uden at ligge en seddel. I denne situation vil du selv stå med regningen for reparationen.

2. Hvordan er jeg dækket, hvis jeg kommer til, at bakke ind i en bil med min trailer eller campingvogn?

Når du kører, er dit ansvar for skader på andre dækket af ansvarsforsikringen på den bil, der trækker din campingvogn eller trailer. Her skal du dog være opmærksom på, om du har en såkaldt trækkrogsdækning. Har du din bilforsikring hos os, vil denne dækning altid være omfattet.

3. Hvor dækker forsikringen?

Forsikringen dækker i Europa og i de lande uden for Europa, der er tilsluttet grønt kort-ordningen.

Har du en campingvogn du kører rundt med, må højst opholde sig i udlandet i 6 måneder om året.

Har du en stationære campingvogn dækker forsikringen kun i Danmark.

4. Kan jeg få dækket mit faste indbo i campingvognen?

Ja, det er muligt, at tilkøbe en indbodækning for de ting du fast har i din campingvogn. Forsikringen dækker de ting, der hører til en campingvogns normale udstyr – fx dit tøj, møbler, cykler, tv, køkkenting, porcelæn osv.

5. Har jeg vejhjælp med i min forsikring?

Vejhjælp er en tilvalgsdækning, som du tilkøbe. Det vil fremgå af din police om du har tilkøbt den. Vejhjælpsdækningen dækker både i Danmark og resten af Europa.

6. Hvem skal jeg ringe til hvis jeg har brug for akut vejhjælp?

Hvis du har tilkøbt vejhjælp skal du kontakte vores samarbejdspartner SOS Dansk Autohjælp. Ring 70111110 – tast 1 for en skade og tast 2 for vejhjælp.

7. Bliver min forsikring dyrere, hvis jeg har en skade?

Nej, prisen på din forsikring stiger ikke ved en skade og prisen på din forsikring vil stadigvæk blive mindre år for år indtil du lander på vores billigste trin, som er trin 8.

8. Hvad betyder det for mig, hvis en anden laver skade med eller på fx. traileren?

Hvis der sker en skade i forbindelse med kørsel og føreren af bilen ikke er dig eller en anden registreret bruger af bilen, så er der en forhøjet selvrisiko (altid min 6.000 kr.), såfremt føreren er under 26 år. Er føreren over 25 år, så gælder den samme selvrisiko, som hvis du selv have kørt bilen

9. Kan jeg vælge, at have min forsikring uden selvrisiko?

Ja, i nogle tilfælde kan vælge en forsikring uden selvrisiko, hvilket dog kommer an på, hvilken forsikring der kan tilbydes. Vælger du en selvrisiko, bliver forsikringen naturligvis billigere, men du skal selv betale for en del af skaden.

10. Hvordan opkræves forsikringen?

Forsikringen opkræves som udgangspunkt hver måned sammen via Betalingsservice BS.