Spørgsmål og svar – Hundeforsikring

Vi har samlet nogle af de typiske spørgsmål, vi får når det drejer sig om hundeforsikring. Kan du ikke finde svar på netop dit spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice enten på mail eller telefon.

1. Skal jeg have en forsikring på min hund?

Ja, du skal have en ansvarsforsikring på din hund, da denne er lovpligtig. Ansvarsforsikringen dækker de skader din hund måtte forvolde på andre dyr, personer og ting.

2. Jeg overvejer at købe en hundehvalp. Hvornår kan jeg forsikre den?

Du skal en ansvarsforsikring til din hvalp, som dækker fra den dag du overtager hvalpen. Nogle avlere tilbyder en kort periode med gratis hundeansvarsforsikring som en del af købet. Du bør dog undersøge dette nøje, da det er dig, der er ansvarlig for at erstatte skader, hvalpen forvolder, fra det øjeblik du overtager den.

3. Jeg skal gå til hundetræning med min hund – skal jeg være opmærksom på noget?

Ja, det vil være en rigtig god idé, at tilkøbe tilvalgsdækningen ”Udvidet ansvar”, da den dækker de skader din hund laver på eksempelvis hundetræneren under øvelserne. De fleste steder du kan gå til træning med din hund vil også kræve, at du har en ”Udvidet ansvarsdækning”.

4. Jeg skal til udstilling med min hund – skal jeg være opmærksom på noget?

Ja, det vil være en rigtig god idé, at tilkøbe tilvalgsdækningen ”Udvidet ansvar”, da den dækker de skader din hund laver på eksempelvis dommerne under konkurrencerne. De fleste steder du kan gå til udstilling med din hund vil også kræve, at du har en ”Udvidet ansvarsdækning”.

5. Kan jeg vælge, at have min forsikring uden selvrisiko?

Ja, du kan selv vælge, om du vil have forsikringen med eller uden selvrisiko. Vælger du en selvrisiko, bliver forsikringen naturligvis billigere, men du skal selv betale for en del af skaden.

6. Hvordan opkræves forsikringen?

Forsikringen opkræves som udgangspunkt hver måned via Betalingsservice.